TERRÄNGHJULING

Enligt lag krävs det ett förarbevis för att du ska få framföra en terränghjuling.

För att få ett förarbevis för terränghjuling krävs det att:
- Du har fyllt 16 år
- Du har gått en utbildning hos en godkänd utbildare
- Du har gjort ett godkänt kunskapsprov.

(Du som har ett körkort eller traktorkort som du tog före den 1 januari 2000 behöver inget förarbevis för terränghjuling)

Vår utbildning genomförs under två dagar och innehåller en teoridel och en praktikdel. Kursen börjar med en grundläggande teoridel där vi bl.a. går igenom lagar, paragrafer och vilka faror och risker som finns.

Efter genomgången teori genomförs en praktisk del där du får köra genom flera typer av hinder med olika svårighetsgrad. Under praktikdelen får du lära dig att hantera din terränghjuling på ett säkert och effektivt sätt. Du får kunskap om olika tekniker som sparar människa, miljö och maskin.


"På grund av alla olyckor som inträffat så ställer fler och fler försäkringbolag krav på att föraren
av terränghjulingen innehar giltigt körkort eller förarbevis om försäkringen ska gälla"

Den teoretiska delen genomförs i våra lektionssalar och den praktiska delen (körningen) sker i skog och mark med naturliga hinder av olika svårighetsgrader. Vår moderna anläggning är godkänd av Transportstyrelsen och Länsstyrelsen.

Utbildningen genomförs i huvudsak på vardagar men vid särskilda önskemål kan vi även anordna denna kurs under helgtid.

Efter genomgången kurs med godkända resultat erhålls Transportstyrelsens förarbevis Terränghjuling.


Då du har blivit godkänd på utbildningen och provet, rapporterar vi på Trafikcenter detta till Transportstyrelsen. De skickar sedan en ansökningsblankett och ett inbetalningskort för förarbeviset till dig. När din ansökan och betalning har kommit in till Trafikverket, tillverkar de förarbeviset och skickar det till din folkbokföringsadress.

Du kan köra direkt när ditt godkända kunskapsprov har blivit registrerat hos Trafikverket om du har en giltig legitimation med dig när du kör. Efter två månader måste du ha med dig förarbeviset när du kör.

Om du inte ansökt om ditt förarbevis och betalat avgiften inom ett år från den dag du blev godkänd förlorar du din behörighet.


"Det är inte tillåtet att övningsköra privat utan enbart hos en utbildare"
 

Kontakta oss för mer information

    .NAMN (obligatoriskt)

    EPOST (obligatoriskt)

    MEDDELANDE