MINIBUSSUTBILDNING

Det är tillåtet att framföra minibuss om man innehar ett vanligt B-körkort men att köra en minibuss är inte som att framföra en vanlig personbil. Det krävs mer av föraren av en minibuss och det är fler än en som har fått sig en ordentlig tankeställare när halkan och andra oväntade situationer har dykt upp.

Många anställda inom företag och myndigheter kör minibuss i sitt arbete och då ofta med flera passagerare eller tyngre last. Det är även många idrottsklubbar, föreningar och skolklasser som hyr minibussar under helger och lov eftersom det är ett relativt billigt och smidigt sätt att transportera så många som möjligt till bortamatcher, turneringar, lägerskolor, klassresor och andra event. Vid dessa tillfällen är det ofta en ledare, förälder eller lärare som kör minibussen.

En minibuss med många personer och/eller tungt lastad med material blir lätt instabil och svajig i kurvtagningar. Vissa minibussar har, i jämförelse med en personbil, en högre tyngdpunkt och eftersom bussen är högre än vanliga bilar så blir den lätt ett vindfång. Det är därför av stor vikt att varje förare känner sitt fordon och vet hur det uppför sig i olika situationer.

Under våra minibussutbildningar som genomförs under en hel- eller halvdag, blandas teori och praktik för att du skall bli en mer riskmedveten och bättre förare. Efter genomförd utbildning erhålls förarbevis för minibuss.

Heldagsutbildningen rekommenderas till dig som har mindre erfarenhet av att framföra en minibuss. Utbildningen innehåller utöver körning på halt underlag, manöverkörning med flertalet moment som säkerställer att du får bättre kontroll över ditt fordon.

 

Kontakta oss för mer information

    .NAMN (obligatoriskt)

    EPOST (obligatoriskt)

    MEDDELANDE